Ξεπλύνετε το κοτόπουλο με ξύδι μήλου ή αρωματικών χόρτων για να πάρει ένα ευχάριστο άρωμα.
Αρχικά, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λαδάκι σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαραθεί.
Έπειτα ρίχνουμε το νερό και περιμένουμε να βράσει.
Παράλληλα πλένουμε το πλιγούρι και μόλις το νερό βγάλει μπουρμπουλήθρες, το βράζουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Αφού βράσει το πλιγούρι, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το γιαούρτι.
Το ζουμί είναι περίπου 2 βαθιές κουτάλες.
Ρίχνουμε το αραιωμένο γιαούρτι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Τέλος, βάζουμε τον δυόσμο για να γίνει σκουπιδόσουπα.
Αφήνουμε τον τανωμένο σορβά στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιατάκι και προσοχή: μη λερώσεις, γιατί θα ‘χεις επιπτώσεις.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.