Ξεπλύνετε το κοτόπουλο με ξύδι μήλου ή αρωματικών χόρτων για να πάρει ένα ευχάριστο άρωμα.
1 κιλό αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
100 γρ. μαργαρίνη
2 κρόκους αυγού
2 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 κ.τ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε λίγο αλεύρι με τη σόδα, τις βανίλιες και το baking powder για να αναμειχθούν καλά. Σε μια γαβάθα χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε τα αβγά, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μικρού μπολ και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα, μέχρι να γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί ένα μισάωρο.
Έπειτα πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και τα τακτοποιούμε σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα ζαχαροπλαστικής. Τα "αβγουλώνουμε" με ένα πινέλο και τα φουρνίζουμε για 15 -20 λεπτά στους 175°C στη μεσαία σχάρα στον αέρα ή με τις δυο σκάλες του φούρνου (πάνω κάτω).
Καλό Πάσχα!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.