Βάλτε το ζωμό στο ψυγείο. Όταν τον βγάλετε θα έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια ένα στρώμα από παγωμένο λίπος, το οποίο στη συνέχεια μπορείτε πολύ εύκολα να αφαιρέσετε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το κάρι και το αλεύρι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό της κότας χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα πάνω από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σούπα μέχρι να πήξει ελαφρά και αρχίσει να σιγοβράζει.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την κρέμα γάλακτος.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας το κοτόπουλο και σερβίροντας σ' ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ή σε ζεσταμένη σουπιέρα.
Καλές Γιορτές
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.