Βάλτε το σκόρδο στο φαγητό σας στην αρχή για πιο απαλή γεύση ή στο τέλος για πιο έντονη γεύση και μυρωδιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Θα ψήσουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε τις φέτες μήλου και μαγειρεύουμε γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 3-5'.
Αφαιρούμε τα μήλα από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Εν τω μεταξύ, λιώνουμε την άλλη κ.σ. βούτυρο.
Βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία ζύμη.
Ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι πάνω στο ματι, αφήνουμε τη ζύμη να σταθεροποιηθεί λίγο για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια βάζουμε τις φέτες μήλου σε ένα κυκλικό μοτίβο πάνω από τη ζύμη.
Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15' ή μέχρι η τηγανίτα φουσκώσει και ροδίσει.
Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.