Ξεπλύνετε το κοτόπουλο με ξύδι μήλου ή αρωματικών χόρτων για να πάρει ένα ευχάριστο άρωμα.
Για το γαρνίρισμα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Τοποθετούμε τα κομμάτια παντζαριού και κολοκύθας σ' ένα ταψί και τα ραίνουμε με ελαιόλαδο προσθέτωντας και τα κλωνάρια θυμαριού. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20-25' μέχρι να μαλακώσουν. Προσέχουμε να αφαιρέσουμε τα κλωνάρια θυμάρι μετά από λίγη ώρα γιατί καίγονται αλλοιώνοντας τη γεύση.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ψήνουμε τα μήλα για 5' ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τα ψημένα πατζάρια, την κολοκύθα και το ζωμό και μαγειρεύουμε για 10'. Περνάμε τη σούπα μας από μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι και προσθέτουμε κατά βούληση. Σερβίρουμε με γιαούρτι, φύλλα φασκόμηλου και φουντούκια.
Tip:Προσέχουμε να αφαιρέσουμε τα κλωνάρια θυμάρι μετά από λίγη ώρα στο φούρνο, γιατί καίγονται αλλοιώνοντας τη γεύση του φαγητού μας.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.