Προετοιμάστε τα κρεμμύδια σας για να αποφύγετε τα δάκρια.
Κόψτε τα κρεμμύδια στο μέσων και βάλτε τα για 1 λεπτό σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Εναλλακτικά κόψτε τα στο μέσων και βάλτε τα στο ψυγείο τυλιγμένα σε σελοφάν για 20 λεπτά περίπου.
Από βραδύς βάζουμε τον παστό μπακαλιάρο σε μια μεγάλη γαβάθα με νερό να ξαλμυρίσει, αλλάζοντας 3-4 φορές το νερό.
Επίσης, μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες τουλάχιστον.
Βράζουμε τα ρεβίθια για μια ώρα σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα σε κύβους.
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε την ντομάτα, αφήνουμε να σιγοψηθούν 5 λεπτά.
Οπως είναι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια.
Τεμαχίζουμε τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε κι αυτόν στην κατσάρολα.
Αφήνουμε ένα 20άλεπτο να σιγομαγειρευτούν όλα μαζί.
Δυο τρία λεπτά πριν να σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό δυο λεμονιών.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.