Καροτόσουπα με ginger

Καροτόσουπα με ginger

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1/2 κιλό καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 πατάτες
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι κρασιού κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι κρασιού porto
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο ginger
  • λίγο βούτυρο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό

Οδηγίες παρασκευής

Όπως ο καλός ο καπετάνιος φαίνεται στη φουρτούνα, έτσι και ο καλός μάγειρας φαίνεται στις σούπες. Αυτό υποστήριξε η μεγάλη μορφή της γαλλικής γαστρονομίας Georges-Auguste Escoffier και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε. Γι’ αυτό και στο Νηστικό Αρκούδι δεν υποτιμούμε καθόλου τις πεντανόστιμες σουπίτσες. Εκτός από γεύση μας χαρίζουν υγεία και ομορφιά, χάρη στα πολλά θρεπτικά τους συστατικά. Το 1870 ο γερμανός Carl Knorr και ο ελβετός Julius Maggi βιομηχανοποίησαν τις σούπες, λανσάροντας τις συσκευασίες σε σκόνη. Εμείς όμως, επειδή είμαστε εκ φύσεως μερακλήδες προτιμάμε πάντα τις σπιτικές γεύσεις. Αυτή η καροτόσουπα-βάλσαμο για παράδειγμα αξίζει πολλά!

Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο βουτυράκι και σοτάρουμε τα καρότα μαζί με το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασάκι μας και περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί η αλκοόλη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό μας (που το έχουμε ζεστάνει), το οποίο πρέπει να καλύψει ίσα ίσα τα καρότα και μετά ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας.

Παραδίπλα κόβουμε τις πατάτες μας σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στη σούπα. Καθώς ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο ginger, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε όλα μαζί τα υλικά να βράσουν για περίπου μισή ώρα. Πάμε παρακάτω. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε όλα τα λαχανικά μας μέσα από τη σούπα και τα περνάμε από το multi για να γίνουν χυλός. Έπειτα, τα αδειάζουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα μας, ως χυλό πια, και ανακατεύουμε καλά μαζί με το ζουμί που έχει μείνει. Μόλις φτιάξαμε μια τέλεια βελουτέ καροτοσουπίτσα!

Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο, περιχύνουμε από πάνω ομοιόμορφα λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και, αν θέλουμε, με λίγο πιπέρι. Ετοιμοι για βουτιά!

Καλή μας όρεξη!



Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.