Όταν σοτάρετε το σκόρδο, χρησιμοποιήστε φέτες σκόρδου αντί για πολτό για να αποφύγετε το κάψιμο.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τη φάβα.
Την βράζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα με το νερό να την περνάει τρία δάχτυλα.
Ξαφρίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 35 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, τη ρίγανη και τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά.
Περνάμε την φάβα από το μύλο των λαχανικών ( Έτσι έκαναν τότε) ή από ένα μπλέντερ για να γίνει λεία.
Τη σερβίρουμε σε ένα επίπεδο πιάτο και τη ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα και γαρνίρουμε με αγγουράκια τουρσί.
Την καταναλώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερή από το ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.