Βάλτε το σκόρδο στο φαγητό σας στην αρχή για πιο απαλή γεύση ή στο τέλος για πιο έντονη γεύση και μυρωδιά.
Για ένα μέτριο πυρέξ:
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Σ' ένα μπολ αραιώνουμε το μισό λίτρο γάλα με λίγο μπράντι.
Βουτάμε τα μπισκότα ένα-ένα και τα τοποθετούμε στο ταψί σε μια στρώση.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τη στιγμιαία κρέμα σοκολάτας και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα, ενώ ανακατεύουμε είτε με το μίξερ είτε με το σύρμα δυνατά.
Με αυτή την κρέμα αλοίφουμε την πρώτη στρώση των μπισκότων.
Βουτάμε και άλλα μπισκότα στο γάλα με το μπράντι, φτιάχνουμε μία δεύτερη μπισκοτένια στρώση και πάνω σε αυτήν απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, την οποία πασπαλίζουμε με κορν-φλέϊκς.
Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με λίγο γάλα ή ελάχιστο νεράκι σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας καλά να μην αρπάξει.
Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε μπεν μαρί, που είναι το ιδανικό σκεύος γι' αυτή τη δουλειά.
Περιχύνουμε το γλυκό με τη λιωμένη σοκολάτα και το αφήνουμε στο ψυγείο μια ωρίτσα να πήξει.
Καλή υπομονή και καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.