Βάλτε το σκόρδο στο φαγητό σας στην αρχή για πιο απαλή γεύση ή στο τέλος για πιο έντονη γεύση και μυρωδιά.
Άμα βάλετε στην Εύρεση τη λέξη "σαγανάκι" θα βρείτε πολλές παραλλαγές αυτής της συνταγής.
Η μαγκιά στη συγκεκριμένη είναι το καλαθάκι που παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή μείγμα πρόβειου και κατσικίσιου, ένα τυρί άλμης σε σχήμα μικρού κεφαλιού, λευκό με διάσπαρτες μικρές τρύπες γεμάτες με σταγόνες υγρού λίπους.
Στην επιφάνειά του είναι αποτυπωμένα τα σημάδια από το καλαθάκι της λυγαριάς μέσα στο οποίο ωριμάζει.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές μας, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε τα υλικά να σοταριστουν.
Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το ουζάκι και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κρασάκι και στη συνέχεια την ντομάτα.
Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση, να εξατμισθούν τα πολλά υγρά και σιγά σιγά μόλις δούμε ότι το φαγητό μας αρχίζει να στεγνώνει προσθέτουμε το καλαθάκι Λήμνου, ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις "πιει" το φαγητό μας όλα τα ζουμιά του, σβήνουμε τη φωτιά σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.