Προετοιμάστε τα κρεμμύδια σας για να αποφύγετε τα δάκρια.
Κόψτε τα κρεμμύδια στο μέσων και βάλτε τα για 1 λεπτό σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Εναλλακτικά κόψτε τα στο μέσων και βάλτε τα στο ψυγείο τυλιγμένα σε σελοφάν για 20 λεπτά περίπου.
για τη σάλτσα αγριομάραθου:
Σήμερα, φτιάχνουμε παπαρδέλες αρωματικές και θαλασσινές - τέλειες για κάθε εποχή.
Βράζουμε το ζωμό λαχανικών μαζί με τις ρίζες αγριομάραθου, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 40 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και κρατάμε μόνο το ζωμό τους. Μέσα στο ζωμό προσθέτουμε το Martini, το ούζο, το βούτυρο, τον κουρκουμά.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά και στη συνέχεια δένουμε τη σάλτσα μας με corn flour. Δε χρειάζεται να είναι πολύ πηχτή. Για περισσότερη γεύση προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο βουτυράκι και λίγο λαδάκι και ανακατεύουμε τα υλικά μας να σοταρισθούν καλά.
Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα αγριομάραθου και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τις φέτες σολομού χοντροκομμένες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις παπαρδέλες μας. Περιχύνουμε λίγη σάλτσα αγριομάραθου ακόμα, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε τα υλικά μας να αναμειχθούν.
Σερβίρουμε και όποιος θέλει προσθέτει μπρικ.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.