Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 6 φλ.τσαγιού νερό μαζί με το ελαιολαδο και τον κύβο. Αφού βράσει το νερό προσθέτουμε το ρύζι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε το μάτι στο μισό αν το μέγιστο είναι το 9 το χαμηλώνουμε στο 4,5. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά...