Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα, το μίγμα μπαχαρικών και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τη ρόκα και σβήνετε με το ζωμό.Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατίζετε ελαφρά και μαγειρεύετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά η...