Για να φτιάξετε γκανάζ, ρίχνετε σε ένα μπολάκι κουβερτούρα σε κομμάτια και χλιαρό γάλα ή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η γκανάζ να αποκτήσει λεία, ομοιόμορφη και γυαλιστερή δομή.
Για τα τρουφάκια: Σε ένα βαθύ σκεύος κόβετε σε μικρά κομμάτια τις σοκολάτες. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος με την κανέλα και τη βανίλια, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τους σπόρους, και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Έπειτα, αποσύρετε από την φωτιά, σκεπάζετε την...