Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε κομμάτια.
Την βράζουμε σε μεσαία κατσαρόλα για 20΄ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Τη σουρώνουμε καλά, την αφήνουμε να κρυώσει και την χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Εάν το ποτό μας έχει πολύ παχύρρευστη υφή, συμπληρώνουμε με παγωμένο γάλα ή νερό.
Σερβίρουμε σε ποτήρι με 1-2 παγάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα, αν επιθυμούμε.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.