Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε κομμάτια.
Την βράζουμε σε μεσαία κατσαρόλα για 20΄ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Τη σουρώνουμε καλά, την αφήνουμε να κρυώσει και την χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Εάν το ποτό μας έχει πολύ παχύρρευστη υφή, συμπληρώνουμε με παγωμένο γάλα ή νερό.
Σερβίρουμε σε ποτήρι με 1-2 παγάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα, αν επιθυμούμε.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.