Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Βάλτε τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και βράστε τα για 6'-7'. Αφήστε το να κρυώσει για να σιροπιάσετε τον μπακλαβά.Ανοίξτε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και κόψτε τα στη μέση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς. Βάλτε τα φιστίκια με τη ζάχαρη στον πολυκόπτη και πολτοποιήστε...