Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Για το πρώτο Γαμοπίλαφο που φτιάξαμε μπορείτε να δείτε τις "Παρόμοιες Συνταγές". Τότε, το μαγειρέψαμε με γίδα βραστή. Σήμερα, το φτιάχνουμε με αρνάκι απογαλακτισμένο (που τρώει χορταράκι δηλαδή) και είναι μέχρι 12 μηνών - αυτό είναι το λεγόμενο ζυγούρι.
Ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κρέας. Το βράζουμε σε αρκετό νερό για 3-4 ώρες, μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ. Τον αφρό που δημιουργείται στην αρχή του βρασίματος τον αφαιρούμε με την κουτάλα. Κρατάμε το κρέας χώρια.
Βάζουμε τον ζωμό να πάρει μία βράση. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να γλασάρει. Μόλις πια είναι έτοιμο το σερβίρουμε μαζί με το κρέας, χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.