Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Για το πρώτο Γαμοπίλαφο που φτιάξαμε μπορείτε να δείτε τις "Παρόμοιες Συνταγές". Τότε, το μαγειρέψαμε με γίδα βραστή. Σήμερα, το φτιάχνουμε με αρνάκι απογαλακτισμένο (που τρώει χορταράκι δηλαδή) και είναι μέχρι 12 μηνών - αυτό είναι το λεγόμενο ζυγούρι.
Ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κρέας. Το βράζουμε σε αρκετό νερό για 3-4 ώρες, μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ. Τον αφρό που δημιουργείται στην αρχή του βρασίματος τον αφαιρούμε με την κουτάλα. Κρατάμε το κρέας χώρια.
Βάζουμε τον ζωμό να πάρει μία βράση. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να γλασάρει. Μόλις πια είναι έτοιμο το σερβίρουμε μαζί με το κρέας, χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.