Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φασολάκια και τις πιπεριές, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.Μεταφέρουμε τα υλικά μας σε μια πήλινη γάστρα, προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το μείγμα μπαχαρικών, τις ντομάτες, τον μαϊντανό...