Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Σε πλατιά κατσαρόλα (ή εναλλακτικά σε γάστρα μαντεμένια) τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «θωρακίζουμε» τα κοτόπουλα για 8 περίπου λεπτά (προσοχή πιτσιλάει – καλό είναι να σκουπίσετε τα μπούτια με χαρτί κουζίνας πριν τα βάλετε στην κατσαρόλα). Εν τω μεταξύ...