Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Μουλιάζετε το ρύζι μέσα σε κρύο νερό για τουλάχιστον ½ ώρα. Το ξεπλένετε καλά με άφθονο κρύο νερό και το βάζετε σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας σταδιακά τόσο νεράκι ώστε να σκεπαστεί κατά 1 δάχτυλο. Ρίχνετε λίγο αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε το ρύζι σε μέτρια φωτιά, για 7-8...