Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξίδι.
για 10 ντοματοκεφτέδες:
Η ντοματιά μάς ήρθε από το Περού το 16ο αιώνα και για αρκετό καιρό οι Ευρωπαίοι τη θεωρούσαν δηλητηριώδη και τη χρησιμοποιούσαν μόνο για καλλωπιστικούς λόγους (σου 'φερα δωράκι μια ντοματιά, μαρκησία μου!) Οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν τον καρπό της παντού! Σε σαλάτες, σάλτσες, ακόμα και σε cocktail.
Εμείς θα την ξανα-κάνουμε κεφτέδες (βλ.
Παρόμοιες Συνταγές: Αφορμή για ούζο - 19/4/2007).
Επειδή θέλουμε τις ντομάτες χωρίς τα ζουμιά τους, φτιάχνουμε το μείγμα από την προηγούμενη μέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα στο σουρωτήρι μας να στραγγίσει.
Μόλις μας κόψει η λόρδα, ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι.
Πλάθουμε το μείγμα μας σε 10 ντοματοκεφτεδάκια, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι, τηγανίζουμε καλά και είναι έτοιμα.
Απλό και νόστιμο.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.