Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατά μήκος.
Αφού αφαιρέσουμε την ψίχα, τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, δυόσμο και το ρύζι.
Ανακατεύουμε και το βγάζουμε από την φωτιά.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, αφού τις έχουμε αλατίσει. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.