Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατά μήκος.
Αφού αφαιρέσουμε την ψίχα, τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, δυόσμο και το ρύζι.
Ανακατεύουμε και το βγάζουμε από την φωτιά.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, αφού τις έχουμε αλατίσει. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.