Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Σε μία μεγάλη λεκάνη ετοιμάζουμε τη μαρινάδα και βάζουμε μέσα το γουρουνόπουλο . Το αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο γυρίζοντάς το απο καιρού εις καιρόν για να μαριναριστεί ολόκληρο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καρότα,τα μήλα ,τα κρεμμύδια ,το σκόρδο....