Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξίδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών, έπειτα ρίχνουμε τη μπύρα και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ενώ χτυπαμε το μείγμα, ώσπου να γίνει χυλός.
Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί και το ξίσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και ο χυλός μας είναι έτοιμος.
Παίρνουμε τώρα, μια-μια τις ελιές, τις βουτάμε στο χυλό και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο.
Ο τέλειος μεζές για μπύρα, κρασάκι ή ό,τι άλλο….
Γεια μας!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.