Σπαγγέτι με θαλασσινά, βασιλικό και παρμεζάνα

Σπαγγέτι με θαλασσινά, βασιλικό και παρμεζάνα

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • μια χούφτα σπαγγέτι
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 250 γρ θαλασσινά
  • 1 στήθος κοτόπουλο (προαιρετικά)
  • μια χούφτα από μαύρες ή πράσινες ελιές
  • 3/4 φλιτζανιού ντοματοχυμός
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους (προαιρετικά, )
  • 1 πρέζα μίγμα μπαχαρικών (θρούμπι, μάραθο, θυμάρι, λεβάντα)
  • μια χούφτα φρέσκο​​ ψιλοκομμένο βασιλικό
  • περίπου 20 γρ παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλατοπίπερο
  • νιφάδες τσίλι
  • ελαιόλαδο

Οδηγίες παρασκευής

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.

Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν, προσθέτουμε το κρασί και τα θαλασσινά και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους (εάν το χρησιμοποιήσουμε) και στη συνέχεια ρίχνουμε το ντοματοχυμό.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το τσίλι και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί και να δέσει η σάλτσα.

Στο τέλος ρίχνουμε τη ντομάτα, τις ελιές, το βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε το φαγητό με επιπλέον τσίλι και χυμό λεμονιού.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.