Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν, προσθέτουμε το κρασί και τα θαλασσινά και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους (εάν το χρησιμοποιήσουμε) και στη συνέχεια ρίχνουμε το ντοματοχυμό.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το τσίλι και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί και να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος ρίχνουμε τη ντομάτα, τις ελιές, το βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε το φαγητό με επιπλέον τσίλι και χυμό λεμονιού.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.