Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Ψιλοκόβουμε τις αντζούγιες σε ένα μπολ και έπειτα τρίβουμε και την παρμεζάνα στο ίδιο μπολ. Προσθέτουμε πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σιγά σιγά όσο ελαιόλαδο χρειάζεται για να βγει μία πηχτή πάστα....