Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με κρύο νερό και προσθέτουμε αλάτι.
Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
Όταν βράσουν, κλείνουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 10 με 15 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να ηρεμήσουν.
Όταν οι γλυκοπατάτες κρυώσουν αρκετά, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τοχυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Ρίχνουμε το μίγμα με τις γλυκοπατάτες σ' ένα αντικολλητικό σκεύος βάζοντας από πάνω μια ομοιόμορφη στρώση γιαουρτιού και πασπαλίζοντας με κατσικίσιο τυρί.
Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 1 έως 3 λεπτά.
Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες όσο είναι ακόμη ζεστές.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.