Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και την πατάτα.
Χωρίς να μας αρπάξουν μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
Ρίχνουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για ακόμα 7 λεπτά μέχρι να γίνουν.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
Μετά από 10 λεπτά βάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ και την κάνουμε βελουτέ.
Βάζουμε το γκριλ του φούρνου σε δυνατή θερμοκρασία.
Σ' ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και πάνω τις φτιάχνουμε 6 λοφάκια από τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα, βγάζουμε το ταψί έξω απ' τον φούρνο.
Με σπάτουλα παίρνουμε τα τσιπς προσεκτικά να μην μας σπάσουν.
Για να σερβίρουμε ζεσταίνουμε τη σούπα ξανά και τη βάζουμε σε μπολ.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο, φρέσκο κρεμμυδάκι και τα τσιπς παρμεζάνας παραπλεύρως.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.