Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ρίχνετε μέσα το αβγό και χτυπάτε το μίγμα με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε και τη γραβιέρα, πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο, πιπερώνετε και αλατίζετε...