Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ψωμί, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το νερό, τη μαστίχα, και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει το μείγμα και να μαλακώσουν τα αμύγδαλα, για 3-4 λεπτά. Περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ και το σουρώνουμε χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι...