Σπαράγγια με χαλούμι και πατάτες νέας εσοδείας

Σπαράγγια με χαλούμι και πατάτες νέας εσοδείας

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 600–700 γρ. πατάτες νέας εσοδείας, καθαρισμένες
  • 4–5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες, θρυμματισμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. σπαράγγια
  • 225 γρ. χαλούμι
  • μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
  • θαλασσινό αλάτι κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1–2 κ.σ. μαϊντανός πλατύφυλλος χονδροκομμένος για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομματάκια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται οι πατατούλες, σπάμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια και κόβουμε τα κοτσανάκια σε κομμάτια μήκους 3-4 εκ. Κόβουμε και το χαλούμι σε κυβάκια 2 εκ.
Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, προσθέτουμε τα σπαράγγια και το χαλούμι και ανακατεύουμε. Δεν θέλουμε να παραγεμίσει το ταψί, για αυτό τοποθετούμε όλα τα υλικά μας σε μία μόνο στρώση.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια και να καραμελώσει το τυρί. Πετάμε το σκόρδο.
Περιχύνουμε με αρκετές σταγόνες χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε με μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως με φέτες προζυμένιο ψωμί.



Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.