Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξίδι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομματάκια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται οι πατατούλες, σπάμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια και κόβουμε τα κοτσανάκια σε κομμάτια μήκους 3-4 εκ. Κόβουμε και το χαλούμι σε κυβάκια 2 εκ.
Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, προσθέτουμε τα σπαράγγια και το χαλούμι και ανακατεύουμε. Δεν θέλουμε να παραγεμίσει το ταψί, για αυτό τοποθετούμε όλα τα υλικά μας σε μία μόνο στρώση.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια και να καραμελώσει το τυρί. Πετάμε το σκόρδο.
Περιχύνουμε με αρκετές σταγόνες χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε με μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως με φέτες προζυμένιο ψωμί.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.