Για να πετύχει το κέικ πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Μην να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους ή σε φέτες.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο και αλάτι.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και 10 λεπτά πριν βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο, προσθέτουμε στο ταψί τις λεπτές φέτες μπέικον.
Καραμελώνουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ανακατεύουμε το κρεμμύδι με της ψητές πατάτες και το μπέικον και προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας(πλυμένα και στραγγισμένα).
Αλατοπιπερώνουμε.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη συνταγή μερικές κ.
σ μαγιονέζα και μερικές φέτες πιπεριά τουρσί.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.