Η σωστή θερμοκρασία για το τηγάνισμα είναι:
Της Γεωργίας Δουκοπούλου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος.
Βάζουμε τα ρεβύθια σε μία κατσαρόλα με νερό - ίσα να τα σκεπάζει- και τα βάζουμε στη φωτιά.
Μόλις πάρουν 1 βράση αδειάζουμε το νερό, προσθέτουμε καινούργιο και βράζουμε για περίπου 50 λεπτά ή όσο χρόνο χρειαστούν μέχρι να μαλακώσουν.
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε καυτό νερό για περίπου 30 λεπτά.
Αφήνουμε να απορροφήσει το νερό, ανακατεύοντας συχνά.
Το αφρατεύουμε ανακατεύοντάς το μ’ ένα πιρούνι.
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και το πλιγούρι και τα τοποθετούμε σ’ ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο και ξερό κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Ελέγχουμε και διορθώνουμε την οξύτητα, το αλάτι και τις ποσότητες των λαχανικών, ανάλογα με την αρέσκεια του ουρανίσκου μας.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.