Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα. Ψιλοκόβουμετο κρεμμύδι και τις πιπεριές. Παίρνουμε ένα τηγάνιδιαμέτρου 30 εκ., που να μπορεί να μπει και σε φούρνο (με μεταλλικό χερούλι, όχι πλαστικό γιατί θα λιώσει), το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο...