Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Βράζουμε ή ψήνουμε στο φούρνο τη γλυκοπατάτα.
Την καθαρίζουμε από τη φλούδα και την κόβουμε σε κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τη ρόκα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα καρύδια.
Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες πάχους ενός εκατοστού περίπου και το βάζουμε για 5 λεπτά στο γκριλ, ώστε να λιώσει ελαφρώς.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο πρώτα τη ρόκα, στη συνέχεια την ντομάτα, τη γλυκοπατάτα και τα καρύδια.
Αλατίζουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Τέλος, προσθέτουμε στην κορυφή της σαλάτας τις φέτες τυριού.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.