Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Βράζουμε ή ψήνουμε στο φούρνο τη γλυκοπατάτα.
Την καθαρίζουμε από τη φλούδα και την κόβουμε σε κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τη ρόκα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα καρύδια.
Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες πάχους ενός εκατοστού περίπου και το βάζουμε για 5 λεπτά στο γκριλ, ώστε να λιώσει ελαφρώς.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο πρώτα τη ρόκα, στη συνέχεια την ντομάτα, τη γλυκοπατάτα και τα καρύδια.
Αλατίζουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Τέλος, προσθέτουμε στην κορυφή της σαλάτας τις φέτες τυριού.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.