Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε τα .Πλένουμε, αφαιρούμε τις πέτσες από το κοτόπουλο, αν θέλουμε, και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα.Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό 2-3 δάκτυλα επάνω από το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε να βράσει.Παράλληλα, πλένουμε το μαρούλι καλά...