Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξίδι.
για το φύλλο:
για τη γέμιση:
για όσους θέλουνε να βάλουνε τυρί:
Κοσκινίζουμε το μαύρο αλεύρι για να μην αφήσει φλούδες, προσθέτουμε το λευκό αλεύρι, λίγο αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και το baking powder.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, πιέζοντας δυνατά το πορτοκάλι για να πέσει και πολτός μαζί. Ζυμώνουμε με το ένα χέρι προσθέτοντας με το άλλο είτε αλεύρι είτε νερό, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική. Την αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε το πράσο, το σπανάκι, το μαϊντανό και το μισό κολιάνδρο. Αφήνουμε τα χόρτα να κρυώσουν και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε μια γαβάθα προσθέτουμε τον υπόλοιπο κόλιανδρο, τα αβγά, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και, αν θέλουμε, λίγη φέτα και λίγη μυζήθρα.
Με ένα πλάστη απλώνουμε τη μισή ζύμη και τη στρώνουμε σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Από πάνω βάζουμε τη γέμιση και "καπακώνουμε" με το δεύτερο φύλλο που έχουμε ανοίξει επίσης με τον πλάστη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα με μία ώρα.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.