Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και θωρακίζουμε το κρέας.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ρίχνουμε και αυτές στο τηγάνι.
Επίσης, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κύμινο κατά βούληση (κάποιοι δεν το χωνεύουν το κύμινο), ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη γραβιέρα σε κύβους.
Ξανά ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και μόλις εξατμισθούν οι αλκοόλες και πάρει 2-3 βράσεις το φαγητό μας το σερβίρουμε και όλοι θα πάθουνε πλάκα…!!!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.