Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Για τις γαρίδες Καθαρίζουμετις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι, βγάζοντας το κέλυφος αλλά κρατώντας την ουρά. Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού χαράσσουμε τη ράχη της γαρίδας για να αφαιρέσουμε το έντερο. Ανοίγουμε τη γαρίδα κόβοντάς την στη μέση (χωρίς να χωρίσουν τα 2 μέρη)...