Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Ανακατεύουμε σε ένα γυάλινο μπολ τα υλικά της μαρινάδας με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με ένα σύρμα χειρός. Παίρνουμε το κρέας ή τα ψάρια ή τα θαλασσινά και μαρινάρουμε στο ψυγείο καλύπτοντάς το με μια μεμβράνη. Το κοτόπουλο μπορούμε να το μαρινάρουμε από 20 λεπτά μέχρι 12 ώρες...