Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Τρίβουμε τα θαλασσινά κάτω από τρεχούμενο νερό με βούρτσα. Σε κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε τα θαλασσινά, τα αχνίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.Βγάζουμε τα θαλασσινά με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι κι όσα δεν έχουν...