Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Βάζετε τον ζωμό λαχανικών να βράσει και προσθέτετε μέσα τον ξινό τραχανά και το ελαιόλαδο. Βράζετε καλά για να φουσκώσει ο τραχανάς και να μαλακώσει πολύ.Μισή ώρα μετά το ξεκίνημα του βρασμού αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο τουλάχιστον για 30 λεπτά ακόμα για να πήξει...