Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε αυτό το λάθος. Είναι προτιμότερο αν είναι λερωμένα τα προϊόντα σας να τα καθαρίσετε με ένα στεγνό πανί η χαρτί κουζίνας και έπειτα να τα βάλετε στο ψυγείο ή τα ντουλάπια σας. Το πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει τη φυσική άμυνα που έχουν ενάντια στην μούχλα και τη σήψη.
Αρχικά, πλένουμε τα κρεμμυδάκια καλά και τα κόβουμε, όσο το δυνατόν πιο ψιλά.
Κόβουμε ακόμη τον άνηθο και το μάραθο, αν έχουμε φρέσκο.
Βάζουμε τα παραπάνω χορταρικά στην κατσαρόλα και τα αχνίζουμε.
Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
Αμέσως μετά, τα καπακώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν στα ζουμιά τους για ½ ώρα περίπου.
Παράλληλα, κόβουμε τα μουστάκια της γαρίδας και με μια οδοντογλυφίδα βγάζουμε το εντεράκι της.
Αφού περάσει η ½ ώρα, σύμφωνα με το ρολόι του Στάθη, προσθέτουμε στο φαγητό τις γαρίδες, 1 κούπα λάδι, αλάτι και περιμένουμε άλλα 10 λεπτά, ώσπου να πάρουν χρώμα οι γαρίδες.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και τρώμε όλοι μαζί.
Αν τ’ αφήσουμε να κρυώσει λίγο, θα γίνει ακόμη καλύτερο.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.