Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Στίβουμε καλά και αφαιρούμε την κόρα.Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο, το σκόρδο και το μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένα, το αυγό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" 15’ περίπου.Πλάθουμε κεφτέδες....