Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Ξεκινάμε τη σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα με σιμιγδάλι, χτυπώντας πρώτα στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ.Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί...