Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Πλένουμε καλά τις φράουλες και τους κόβουμε τα κοτσανάκια. Τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε, μόλις πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε για περίπου 25' λεπτά. Θα έχει αρχίσει να πίνει τα περισσότερα υγρά, αλλά προσέξτε να μην έχει στεγνώσει τελείως γιατί όταν κρυώσει θα πήξει. Όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε το μείγμα καλά με σύρμα, να λιώσουν τα περισσότερα κομματάκια να ομογεννοποιηθεί. Και είναι έτοιμη, γρήγορα και απλά!
Καλή επιτυχία!
Tip: Είναι μια γρήγορη μαρμελάδα, που μοιάζει με σάλτσα φράουλας!Κρατάει το υπέροχο κόκκινο χρώμα της. Φτιάχνουμε μικρή ποσότητα και την καταναλώνουμε γρήγορα, μέσα στον μήνα!
Αν θέλετε μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε μια ποσότητα σε σάλτσα για cheesecake ή τάρτες. Προσθέστε ένα κουταλάκι κορν φλάουερ διαλυμένο σε ένα σφηνάκι κονιάκ, μια βράση και έτοιμο!!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.