Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Καθαρίζουμε τις φακές, τις ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό και τις μαγειρεύουμε.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές μας, το νερό και τα υλικά μας που σας ανέφερα εκτός από το αλάτι που θα το βάλουμε όταν πάρει βράση. το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα τα περνάμε πολύ καλά από το...