Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Στο ένα μπολ του μίξερ, ρίχνουμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και χτυπάμε.Προσθέτουμε το μέλι.Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά, το γάλα και λίγο λίγο το αλεύρι.Κατόπιν ρίχνουμε τη βανίλια, το γαρίφαλο, την κανέλα και τα καρύδια.Ψιλοκόβουμε τα σταφύλια και τα σύκα και τα ρίχνουμε...