Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού να βράσουν για 5 λεπτά.Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό.Σπάμε τα αμύγδαλα (δεν τα κάνουμε σκόνη).Χτυπάμε τα 6 ασπράδια αυγών μαζί με λίγο αλάτι να γίνουν...