Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ βράζοντας τις πατάτες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις ετοιμαστούν, σουρώνουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί η υγρασία για 15 λεπτά σε ένα σουρωτήρι (πρέπει αμέσως να τις βγάλουμε, για να στεγνώσουν. Όσο πιο αφυδατωμένες τόσο πιο...